stormjameson387800-480x270

Jeg har ikke noget talent

Jeg har ikke noget talent!

Det var i år 2000. Jeg kan huske præcis, hvor jeg var, da jeg det gik op for mig, at jeg muligvis havde et talent. Jeg var 26 år gammel. Det er alligevel mange år at gå rundt i livet UDEN talent. Jeg var flyttet til København. Det hele var faktisk lidt noget lort. Mudret. Brunt. Følelserne var udenpå tøjet. Jeg var ikke glad. Jeg kunne ikke se den røde tråd. Faktisk kunne jeg kun få øje på den BRUNE tråd (og jeg havde endnu ikke fundet på den grønne tråd ☺)

Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle med mit liv. Det var ikke populært blandt mine omgivelser. Men jeg var såmænd heller ikke populær hos mig selv. Jeg havde et værelse på Åboulevarden, hvor jeg fra vinduet kunne se, hvad klokken var på Rådhuspladsen. FEDT sted. Men der var bare lige det ved det, at udlejeren var helt gakkelak (jysk for sindssyg… som vi normalt bruger lidt i flæng – men hun var virkelig rablende). Hun var selv flyttet ind i den store 4 værelses lejlighed. På en drømmeseng i entreen!! Vi havde haft politiet ude for at få hende ud. Nu havde en af de andre lejere sagt op. Hun var flyttet i ind på hans værelse. Hver eftermiddag, når hun kom hjem, hev hun sikringerne ud af skabet, så der ikke var strøm i lejligheden. Forestil dig lige, hvad der skete med køleskabet og fryseren. Det VAR helt gakkelak. Det stank af mad, og der var vand på gulvet i køkkenet.

Hvad KAN du?

Jeg var utryg. Jeg var faktisk bange for, hvad hun kunne finde på. Jeg måtte væk. Samtidig havde jeg ikke rigtig gang i noget arbejdsmæssigt. Jeg arbejdede (knoklede) som tjener på Hilton i lufthavnen. Men det var ikke det, jeg ville resten af mit liv. Men hvad fanden vil du egentlig Catrine Engelgreen? Hvad KAN du? Hvad er dit talent? Jeg vidste det virkelig ikke.

”Jeg har ikke noget talent”, sagde jeg stille med tårer i øjnene til min gode ven Tim. Det var d. 30. december 2000. Vi lå i hans seng og snakkede. Han havde hjulpet mig med at flytte mine ting fra tossen på Åboulevarden om formiddagen. Nu havde jeg base hos ham den næste måned. TAK for gode venner. Tim var fodboldspiller. En rigtig god en af slagsen. Han levede faktisk af det. Han havde et klart TALENT! ”Jeg ville ønske, at jeg havde et talent som dig Tim” sagde jeg forsigtigt og forsøgte at holde tårerne tilbage. Tim kiggede forundrende på mig – og så sagde han ”jamen du har da et stort talent!”. Jeg kiggede overraskende tilbage på ham.

Havde JEG et talent? Et som han kunne se? For det var dælme godt gemt væk, tænkte jeg. Tim var en stille mand – introvert – ville man nok kalde ham. ”JA DA sagde han – det er så klart. Du har talent for mennesker. Du har talent for at tale til og med mennesker, der bliver altid lyttet, når du åbner munden. Og så kan du fortælle historier. Det er da et stort talent”.

Det havde jeg aldrig tænkt på. At det kunne være et talent. At det kunne være noget, jeg kunne ”tage fat i” og øve mig i og blive rigtig god til. Året efter søgte jeg ind på Frederiksberg Lærerseminarium. Her lærte jeg at formidle mit talent. At lære fra mig, at udvikle mennesker, at få de små spirer til at gro via mine historier og måde at tale til dem på.

Dit talent skal vandes

Drømmen om at stå på en scene og formidle positive budskaber startede der. Lige der. Midt i al min lort. Midt i den mudrede, brune følelse, så jeg mit eget spæde talent. Der var et udyrket frø der. Det havde ikke fået særlig meget vand. Der skulle noget mere til for at få det til at gro.
Livet har siden lært mig, at talent er EN ting. Noget andet og meget vigtigt er hårdt arbejde. For det er DER, du skal sættes ind for at udvikle dit talent. Ingen kommer udenom at ØVE sig. Fejle og ØVE sig igen. Som Blachman lidt hårdt siger til nogle af dem, der kommer til audition i X Factor ”du skal simpelthen gå hjem og øve dig noget mere”.

En drøm kommer ikke over natten. Den sniger sig langsomt ind på dig. Du ser ting, der inspirerer dig. Andre fortæller dig, hvad du er særlig god til. Du prøver. Du fejler. Du prøver igen. Du kan selv mærke den positive forandring. Du tvivler. Du prøver noget andet. Du møder nye mennesker, der inspirerer dig. Jeg tror, vi må forvente, at det en lang – men lærerig – rejse.

Hvad er DIT talent? Og hvad gør du for at vande dit frø? Hvad kan du gøre for at komme tættere på det, du er rigtig god til?

Husk på hvis du lige nu kun kan se den brune tråd. At du kan få Den Grønne Tråd af mig. Nemlig HÅBET og MODET. Du må TRO på, at dit talent viser sig for dig – og derfra er det mit ønske for dig, at du vander dit frø og går efter at træne dit talent!