contentment

Fodbad og tilfredshed

”Hvad er du virkelig tilfreds med ved din krop?” Hun så på mig med sine smukke asiatiske øjne, mens hun lakerede mine negle efter at have vasket mine fødder rene og filet den hårde hud på mine hæle. Jeg rejste rundt i Asien – Thailand nærmere bestemt. Der var en duft af eksotiske krydderier, og menneskene var små og søde. De smilede ofte til mig og sagde ”hello miss – how are you doing?”. Jeg følte mig ofte stor i forhold til deres petit udstråling og deres små pariser-røve. Så spørgsmålet hun stillede, ramte mig ikke just på et godt tidspunkt. Som om der nogensinde ville være et godt tidspunkt at spørge mig om, hvad jeg var tilfreds med ved min krop!

Jeg havde nok fået ”skældt mig selv vel meget ud” – og det havde jeg så valgt at gøre nu med hendes tilstedeværelse. Det var som om, at bare fordi hun ikke talte dansk og var en del af min hverdag, så kunne jeg vælte al min indre galde om min egen utilfredshed og utilstrækkelighed ud over hende. Stakkels lille smukke kvinde med brune øjne, åbent sind og den perfekte krop. ”Det er jo let for hende at være tilfreds!” tænkte jeg fornærmet.

Men i respekt for hende tænkte jeg mig om og svarede. ”jeg er faktisk ret godt tilfreds med mine fødder, mine tæer og neglene på mine tæer. De er da ret gode”. Tænk, at det jeg var mest tilfreds med på min krop, var mine fødder. Jeg var allerede i gang med at skælde mig selv ud inde i mit hoved ”for helvede Catrine – er det virkelig DET, du er mest tilfreds med” … og så kørte den sure galde faktisk lynhurtigt over på alt det, jeg var UTILFREDS med. Hun kiggede overraskende op på mig, og så sagde hun. ”Det er GODT, at du er tilfreds med dine fødder – for det er DEM, der bærer dig rundt i verden. Husk at behandle dem godt!”

Hmmmm, tænkte jeg – det er da egentlig rigtigt. Siden har jeg ofte kigget ned på mine fødder og tænkt. ”I er sgu meget gode – tak fordi I bærer mig rundt” – og så har jeg forsøgt at holde dem gode. Passet på dem og give dem et fodbad i ny og næ, så de fortsat kan være tilfredse med at sidde fast på mig – og blive ved med at bærer mig rundt.

Hvad er du egentlig tilfreds med i dit liv?

Historien om den søde thaikvinde, der gjorde mig opmærksom på, hvad jeg er tilfreds med i mit liv, popper op i min bevidsthed i disse dage, hvor påsken står for døren, og der (måske) er lidt tid til eftertanke. Som selvstændig – og som et søgende nysgerrigt menneske – er jeg nemlig ofte fokuseret på, ”hvad kan jeg gøre BEDRE?”. Det efterlader ikke meget tid til at fokusere på det, jeg faktisk synes fungerer, og det jeg er tilfreds med! Der er en tendens til at vi altid skal videre – og min hjerne har det med altid at rette lyskeglen hen på det, som IKKE fungerede. Det som jeg er utilfreds med.

I dag tager jeg på et tilfredshedsretreat. Hvad dælen er det egentlig for noget? Jeg ved det ikke helt endnu. Men da jeg så overskriften på opholdet, tænkte jeg ”det må prøves”. For jeg har brug for hjælp til at fokusere på det, der er grund til at være tilfreds med. Så de næste to dage skal jeg med hjælp fra en meditationslærer fra Indien (sikkert petit med smukke brune øjne) sætte lys over det i mit liv, der rent faktisk fungerer.

Og her kommer så en lille opfordring til dig. Når du sidder der med familien, sildene og snapsene, hvor man kan komme til at kigge olmt rundt om bordet og fokusere på det, der IKKE fungere – så træk luft ind og husk at være tilfreds med det, der rent faktisk DUER til noget. Der er noget, det er helt sikkert! Her kommer lige et par støttende spørgsmål som jeg den sidste uge har brugt til at få mit fokus rettet ind:

Hvad fungerer godt i dit liv netop nu?

Hvad er du tilfreds med i forhold til dine relationer?

Hvad ved din krop kan du virkelig godt lide?

… Og tænker du lige nu ”hold nu kæft Catrine!” – så kan jeg på det varmeste anbefale et fodbad – for om ikke andet – så fungerer det i hvert fald rigtig godt :-)

Rigtig god påske! Kærligst Catrine